DEEL DIT BERICHT:
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

PARDONALERT: Maksim (14), zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5) zitten opgesloten. Zaterdag worden ze het land uitgezet

Maksim heeft niet eens afscheid kunnen nemen van zijn klasgenoten uit de brugklas in Culemborg. Hij is net als zijn broertje en zusje in Nederland geboren. De ouders zijn 17 jaar geleden uit Oekraine naar Nederland gevlucht. Afgelopen donderdagochtend werden ze in alle vroegte opeens van hun bed gelicht en gevangen gezet in detentiecentrum Zeist.

De laatste strohalm heeft staatssecretaris Harbers in handen; hij kan gebruik maken van zijn discretionaire bevoegdheid het gezin in Nederland te laten.

Afgelopen zaterdag zou broertje Denis (groep 5/6 van basisschool Blinker) zijn verjaardag vieren, maar toen zaten ze al gevangen.

De voltallige gemeenteraad van de gemeente Culemborg staat achter het gezin: ,,Wij willen een gemeente zijn waar een ruimhartig kinderpardon mogelijk moet zijn. Een gemeente die altijd handelt in het belang van het kind. (…) We hopen op een positieve reactie opdat het gezin Andropov in alle rust verder kan werken aan een toekomst in Culemborg.”

Wil je behalve dit bericht delen nog iets anders doen, kom dan naar de lawaaidemonstratie: woensdag 4 juli Grote Markt in Culemborg 

Zorg dat deze kinderen niet zomaar worden uitgezet

DEEL DIT BERICHT:
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Krijg jij nog geen PARDON Alert? Meld je dan nu aan.

Steeds meer kinderen die het Kinderpardon zouden moeten krijgen, krijgen het niet. Met als dieptepunt 2016, toen slechts 1 kind het Pardon kreeg. En de andere kinderen? Die werden stilletjes ons land uitgezet.

Het PARDON Alert is een Amber Alert speciaal voor deze kinderen. Meld je aan en je krijgt elke keer dat er een kind wordt uitgezet een bericht met de vraag om dit bericht te delen met de rest van Nederland.

Zodat het wegjagen van kinderen niet meer in de schaduw kan gebeuren.