PARDONALERT: Arsen (8) en zijn zusje Anahit (12) worden het land uitgezet!

Arsen van 8 jaar woont zijn hele leven al in Eindhoven. Samen met zijn zusje Anahit (12) en vader Hamlet en moeder Lilit, die in 2009 uit Armenië vluchtten. Ze wonen al 9 jaar in Nederland. Vandaag zijn ze opgepakt en opgesloten in het Detentiecentrum in Zeist, vanwaar ze zullen worden weggestuurd uit Nederland, terug naar Armenië. Een land dat de kinderen niet kennen en waar ze vriendjes noch toekomst hebben.

Hun ouders hebben alle procedures doorlopen om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning.  Dat mocht dus allemaal niet baten. Wat ook niet mocht baten is dat de vader een graag geziene en hard werkende vrijwilliger is in de lokale gemeenschap.

De laatste strohalm heeft staatssecretaris Harbers in handen; hij kan gebruik maken van zijn discretionaire bevoegdheid het gezin in Nederland te laten.

Zorg dat zoveel mogelijk mensen dit onrecht te zien krijgen

 

DEEL DIT BERICHT:
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Wil je meer doen dan dit bericht zoveel mogelijk delen, teken dan ook de petitie van onze vrienden van De Goede Zaak om staatssecretaris Harbers over te halen dit Nederlandse gezin niet uit te zetten.

Krijg jij nog geen PARDON Alert? Meld je dan nu aan.

Steeds meer vluchtelingkinderen die hier zijn geboren en geworteld, en dus het Kinderpardon zouden moeten krijgen, krijgen het niet. Met als dieptepunt 2016, toen slechts 1 kind het Pardon kreeg. En de andere kinderen? Die werden stilletjes ons land uitgezet.

Het PARDON Alert is een Amber Alert speciaal voor deze kinderen. Meld je aan en je krijgt elke keer dat er een kind wordt uitgezet een bericht met de vraag om dit bericht te delen met de rest van Nederland.

Want we kunnen het uitzetten van Nederlandse kinderen misschien niet direct stoppen, maar er wel voor zorgen dat het niet meer in de schaduw kan gebeuren.