PARDON Alert

 

Breng het verjagen van asielkinderen aan het licht!

Ons land telt ongeveer 400 Pardonkinderen. Dit zijn asielkinderen die hier al meer dan 5 jaar wonen, en daarom in aanmerking zouden moeten komen voor het Kinderpardon. Deze kinderen zijn in Nederland opgegroeid, spreken de Nederlandse taal en kennen vaak alleen de Nederlandse cultuur. Alleen, in de praktijk komt geen kind daadwerkelijk in aanmerking voor het Kinderpardon. Het probleem ligt in de strenge gronden van de regeling. Zo moeten kinderen bijvoorbeeld aantonen dat zij of hun ouders actief hebben meegewerkt aan hun terugkeer.

Het dieptepunt was 2016, toen slechts 1 kind het Kinderpardon kreeg. En de andere Pardonkinderen? Die werden stilletjes weggejaagd en ons land uitgezet.

Het PARDON Alert is een Amber Alert speciaal voor deze Pardonkinderen. Meld je aan en je krijgt elke keer dat er een Pardonkind wordt verjaagd de vraag om dit aan het licht te brengen door het te delen met de rest van Nederland.

Want we kunnen het verjagen van deze Nederlandse kinderen misschien niet direct stoppen, maar we kunnen er samen wel voor zorgen dat het niet in de schaduw gebeurt. Net zolang tot tot er zoveel mensen boos worden dat ze in Den Haag wel moeten vermenselijken.[/vc_column_text][/vc_column_inner]

Meld je hier aan voor het PARDON Alert:

[/vc_row_inner]
HOE WERKT HET PARDON ALERT?
  1. Meld je met je 06 nummer aan
  2. Als er een kind wordt uitgezet krijg je een SMS
  3. In deze SMS zit een link
  4. Die link stuurt je naar een informatiepagina
  5. Deel deze pagina met al je vrienden
[/vc_column][/vc_row]

Help jij het PARDON Alert in de lucht te houden?

Het PARDON Alert wordt steeds urgenter! Want juist in deze vakantieperiode worden de meeste kinderen uitgezet, omdat er dan geen verzet vanuit de scholen komt. Daarnaast zien we een groeiend gebrek aan barmhartigheid van de overheid, met als voorlopig dieptepunt de uitlatingen van Stef Blok over buitenlanders en de multiculturele samenleving. Daarom wordt het steeds dringender om als burgers de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen.

We runnen het Alert letterlijk vanuit een garage, en we betalen de kosten uit onze eigen zak. Dus om het PARDON Alert goed in de lucht te houden en verder uit te breiden vragen we een kleine financiële bijdrage. Hoe je kan helpen, waarom we geld nodig hebben en wat we ermee gaan doen lees je op onze Gofundme pagina.

Bij voorbaat dank!

VERSTUURDE ALERTS

19 Juli 2018

Arsen (8) en zijn zusje Anahit (12)

Arsen van 8 jaar woont zijn hele leven al in Eindhoven. Samen met zijn zusje Anahit (12) en vader Hamlet en moeder Lilit, die in 2009 uit Armenië vluchtten. Ze wonen al 9 jaar in Nederland. Vandaag zijn ze opgepakt en opgesloten in het Detentiecentrum in Zeist, vanwaar ze zullen worden weggestuurd uit Nederland, terug naar Armenië. Een land dat de kinderen niet kennen en waar ze vriendjes noch toekomst hebben.

4 Juli 2018

Maksim (14), zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5)

Maksim heeft niet eens afscheid kunnen nemen van zijn klasgenoten uit de brugklas in Culemborg. Hij is net als zijn broertje en zusje in Nederland geboren. De ouders zijn 17 jaar geleden uit Oekraine naar Nederland gevlucht. Afgelopen donderdagochtend werden ze in alle vroegte opeens van hun bed gelicht en gevangen gezet in detentiecentrum Zeist.

ACHTERGROND

Wil je weten waarom het huidige Kinderpardon zo’n gedrocht is? Bekijk (en deel) de video hieronder

In 2012 brengt PvdA het Kinderpardon in het Regeerakkoord, ondanks dat de VVD tegen deze regeling is. Kinderen die voor 1 februari 2013 vijf jaar gedurende hun minderjarigheid in Nederland hadden verbleven, konden een aanvraag doen op grond van de Overgangsregeling. Ruim 1.500 mensen krijgen een verblijfsvergunning.
Maar de permanente regeling die volgt is dankzij de bemoeienis van VVD en CDA zo streng, dat uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) blijkt dat bijna geen kind meer in aanmerking komt.
In februari 2017 neemt een meerderheid van de Tweede Kamer een motie aan om het Kinderpardon te verruimen. Maar het is verkiezingstijd en de staatssecretaris verwijst het door naar de onderhandelingstafel. VVD en CDA zijn tegen een ruimer Kinderpardon. Begin oktober 2017 komt naar buiten dat het Kinderpardon niet wordt verruimd.

De huidige Kinderombudsman, Margrite Kalverboer vindt dat er veel meer moet worden gekeken naar het belang van het kind: ‘Het probleem ligt in de strenge gronden van de regeling. Het meewerkcriterium wordt voortdurend toegepast; kinderen moeten aantonen dat zij of hun ouders actief hebben meegewerkt aan hun terugkeer. Het lijkt meer op een vertrekverplichting, want het wordt namelijk té strikt toegepast door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en rechters. Ze kijken te weinig inhoudelijk naar een zaak en naar het belang van het kind en dat is in strijd met het kinderrechtenverdrag.’

Sinds 2013 hebben maar 29 kinderen een status gekregen op basis van het Kinderpardon. En in 2016 heeft van de 120 aanvragers tot nu toe maar 1 kind een Kinderpardon gekregen. Volgens sommige juristen zouden deze kinderen ook in aanmerking zijn gekomen voor een verblijfsvergunning zónder deze pardonregeling. Kortom: bestaat het Kinderpardon überhaupt wel?

Leave a Comment.